Bezoek delegatie VWS aan locatie Hierden

Vrijdag 8 december mocht WZCO een delegatie van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, de beleidsmakers van een aantal regio gemeentes Noord Veluwe en een aantal collega zorgaanbieders ontvangen. Zij brachten een bezoek aan onze locatie in Hierden. De coördinator van Hierden heeft samen met een aantal van haar cliënten alle genodigden een warm welkom gegeven. Een mooi begin van een geslaagd bezoek. Onze complimenten voor de fantastische vorm die zij hebben gegeven aan hun rol bij het ontvangen en te helpen rondleiden van het bezoek.

Een onderdeel van de rondleiding was het laten zien van de woningen & kamers. Ook heeft men kennis gemaakt met de dagbesteding buiten, waar de begeleiding samen met zijn cliënten een mooie presentatie gaven van hun dagelijkse werkzaamheden. Een cliënt uit het woonhuis heeft voor iedere genodigde een prachtig zelfgemaakt cadeautje gemaakt en gegeven, dit werd zeer op prijs gesteld! Als afsluiting van de rondleiding heeft één van onze cliënten die werkzaam is in het restaurant de diverse ruimtes in het restaurant laten zien en ook hier de dagelijkse werkzaamheden getoond.

Na de rondleiding heeft men genoten van een heerlijk bereide lunch die zeer in de smaak viel. Ondertussen hebben we met het bezoek een “mini regiegroep” gehouden waarin het ministerie een aantal onderwerpen ter tafel bracht. Gerrit Huisman mocht namens WZCO en Ambulant Hulpverlening Midden Nederland iets vertellen over onze bezwaren tegen de verzilveringsvorm PGB in het Beschermd Wonen.

Later als gepland nam het bezoek afscheid voor het vervolg van hun programma, waarbij ze nogmaals de hartelijke dank uitspraken, ook naar de medewerkers en cliënten die dit mogelijk hebben gemaakt.

Het was een succesvolle dag!